Au Parleur

Wie zich geroepen voelt...

stuur ons je inbreng

Er waren eens twee Bro’s: Jeroen en Hans. En ze hadden zin om voor zichzelf een speeltuin te maken. Ze kochten voor weinig geld een braakliggend stukje grond. Ze maaiden het gras, snoeiden de struiken en verwijderden het onkruid. Dan zetten ze er een paar speeltuigen in en begonnen te spelen. Ze nodigden ook andere mensen uit, want samen spelen is leuker.

Omdat Jeroen en Hans eigenaar zijn van de speeltuin, zijn zij ook de eindverantwoordelijken. Zo kan het gebeuren dat zij bepaalde speeltuigen niet toelaten in de tuin. Een waterpistool mag, paintball niet. Een skateboard mag, een crossmotor niet. Je mag een perk met bloemen aanleggen, niet met braamstruiken. Je mag er ook geen vergif gebruiken, enkel antigif. Jeroen en Hans zijn tolerant. Behalve voor intolerantie. Uiteindelijk nemen zij de eindbeslissing. Als je stukje speelgoed dus niet juist voelt, komt het er niet in.

Zo gaat het nu eenmaal in onze speeltuin.

Wie zich hier kan in vinden, is welkom in de speeltuin. Wie echter absoluut paintball wil spelen of met een crossmachien wil rondvlammen, moet dat in zijn eigen tuin doen.

Bij deze, onze speeltuin staat open voor nieuwe en/of gastredacteurs. Als je zin hebt om gekke lichtvoetige dingen te schrijven, te tekenen of te componeren, stuur ze ons op. Alle mooie dingen komen in een volgende editie.
Enneuh… het mag wel eens schuren, er zijn dingen die erom vragen om aangeklaagd te worden.

We weigeren alles wat ruikt naar negativiteit, wat verdeling zaait, racistisch of seksistisch is. We doen ook niet aan persoonlijke aanvallen of scheldpartijen op bestaande mensen. Daarvoor kan je ongetwijfeld op andere kanalen terecht.

Al zijn we niet wars van enige satire…

Doe ook mee
Po√ęzie op maat

© Au Parleur - JEROEN VERMEIREN/HANS LENGELER 2023/update 2024

SINT-DENIJSLAAN 31A - 9000 GENT

11, BOULEVARD CLEMENCEAU - 83510 LORGUES - FRANCE

BEELDEN: EIGEN WERK & UNSPLASH